In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2005
File not found.

















Importeur en verkoper van lichte innovatieve catamarans
Snelle boten voor wedstrijdzeilers

Het zeilseizoen is weer begonnen. Met name de catamaranzeilers zorgen voor veel actie op de wereldwijde golven. Vooral met het oog op die doelgroep zijn de 35-jarige Peter Verhulst en zijn vriendin Emmie van Iersel (31) onlangs in Westkapelle gestart met hun eigen bedrijf. Ze zijn importeur en verkoper van Stealth Marine catamarans en verkopen tevens Henry Lloyd zeilkleding."


Emmie van Iersel en Peter Verhulst:
"Ieder detail van deze catamarans heeft een reden."

"We zijn vanaf dit seizoen begonnen. We hebben allebei een bedrijfsmatige achtergrond en het businessplan zit in ons hoofd. We zitten met ons bedrijf Cathouse vof nog in een opstartfase, maar kunnen wel al snel leveren. We importeren onze catamarans uit Groot-Brittannië. We zijn bezig om ons product in de Benelux en Duitsland bekend te maken onder wedstrijd- en recreatieve zeilers. Het zijn namelijk hele goede boten", aldus Peter Verhulst.

"We zijn momenteel bezig met marketing. We hebben brochures en kalenders gemaakt en gaan wedstrijden af. In het lopende seizoen zullen we ter promotie ook met één van onze boten gaan varen op wedstrijddagen. Er zijn altijd veel mensen aanwezig tijdens wedstrijden. We geven mensen de gelegenheid om proefvaarten te maken met onze boten. Tijdens wedstrijddagen, maar eventueel ook bij ons in Westkapelle", legt Emmie uit. Ze kunnen vanuit Westkapelle hun klanten prima bedienen. Onderdelen zijn uit voorraad leverbaar. Zeker voor wedstrijdzeilers is het van belang dat er snel geleverd kan worden. In het kersverse bedrijf kan men ook terecht voor reparaties van het eigen merk catamarans. Daarvoor maakt men gebruik van de werkplaats van het familiebedrijf Verhulst Transport.

Profzeiler
"Maar we richten ons meer op de verkoop van nieuwe boten. Ik heb er zeker vertrouwen in. Wij leveren een kwalitatief goed product. Het zijn snelle catamarans die weinig wegen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bij deze catamarans is alles heel doordacht gebouwd. Elk detail heeft een bepaalde reden. De boten worden gebouwd door oud-profzeiler John Pierce uit Wales. Dat zie je aan de boten af. De catamarans zijn licht gebouwd waardoor ze sneller gaan, terwijl ze toch stevig genoeg zijn en ruim voldoende reserves hebben voor gebruik op zee. De bediening van het tuig aan boord gaat snel en soepel omdat uitsluitend beslag van topkwaliteit is gemonteerd. De catamarans hebben een heel innovatief T-Foil- roersysteem waardoor ze ook bij hogere snelheden niet gaan duiken.

Je kunt er veel harder mee doorvaren doordat je de zeilen strak kunt houden. Bij concurrerende catamarans kom je bij veel wind op het punt dat de zeilen open moeten, omdat ze anders gaan duiken. Maar als je de zeilen open moet doen, raak je een deel van de kracht van de boot kwijt waardoor je langzamer gaat", vertellen de beide vennoten.

Bij de bouw van de Stealth Marine catamarans wordt veelvuldig gebruik gemaakt van carbon zoals voor de masten en de bediening van het roersysteem. Carbon is niet alleen zeer sterk, maar ook licht. "Ondernemen spreekt mij zo aan omdat je de ideeën die je hebt direct uit kunt voeren. Indien nodig kun je ook direct bijsturen. We hebben ons eerst goed laten informeren bij de Kamer van Koophandel. We steken behoorlijk wat uurtjes in de aanloopfase. We hebben ook prijs-kwaliteitsvergelijkingen gemaakt met de concurrentie om alles goed op het netvlies hebben. Doordat onze catamarans licht en sterk zijn, zijn ze ook handelbaar voor de beginnende zeiler.

Stel dat de boot omver gaat, dan is deze gemakkelijk weer overeind te krijgen. Normaal gesproken zijn de masten van catamarans relatief zwaar. Bij dit type ligt dat anders dankzij het gebruik van carbon. Daardoor kun je makkelijk terugkenteren en is de boot ook aan wal goed handelbaar. De boten zijn ongeveer dertig procent lichter dan normaal. De kleine F 16 HP Stealth Marine catamaran weegt 104 kilogram, de grote F 18 HT 130 kilogram. Dat zijn de minimumgewichten van de wedstrijdklasse waar ze voor gebouwd zijn."

Meer informatie
E-mail: info@cat-house.nl
Internet: www.cat-house.nl


...informeert
De poort naar nieuwe uitdagingen

...start
Snelle boten voor wedstrijdzeilers

...schrijft
Studenten HZ schrijven praktische handleiding Lobsterbox

...innoveert
Zeeuwse levens- middelenindustrie innoveert actief

...onderzoekt
Overlijden en arbeidsongeschiktheid leidt vaak tot einde bedrijf

...verkoopt
Huwelijksbureau voor bedrijven op internet

...begeleidt
Begeleiding bij bedrijfsoverdracht

...koopt
Bedrijven te koop

...prikkelt
Jongeren hard nodig op Zeeuwse arbeidsmarkt

...vermindert
Veel animo voor project Duurzaam Ondernemen Tholen

...onderneemt
Internationaal ondernemen: Wie durft?

...investeert
Ons kent ons: hoe leg je de eerste contacten?

...verkent
In het kielzog van Karien van Gennip

...verplaatst
Outsourcing betreft nu ook hoogwaardige arbeid

...handelt
Oost-Europese markt divers maar kansrijk

...exporteert
Exporteren naar Zuid-Europa

...groeit
Groei van copycat China laat zich niet stilleggen

...inspireert
Verenigde Staten

...verschilt
Nederlander heeft meer haast dan Belg

...concurreert
Sterke concurrentie noopt transporteur tot aanpassing

...financiert
Lokale financiering biedt meeste mogelijkheden

...verzekert
Vijf verzekeringen om over na te denken

...netwerkt
Ondernemers netwerken op Haringparty Goes

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...bundelt
Zeeland als ICT kenniscentrum

...subsidieert
Nieuwe impuls voor grensoverschrijdende projecten

...vist
Internationaal gezelschap haalt Zeeuwse delicatesse binnen

...huisvest
Gemeente, provincie en ministeries gecharmeerd van grensoverschrijd- ende bedrijven- terreinen

...huisvest
Middelburg: wonen en werken op Ramsburg