In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004
File not found.

















Preses ondernemers Scheldestad hoopt op nog meer bedrijvigheid
Het is gewoon goed toeven in Terneuzen

De Terneuzense Ondernemers Vereniging (TOV) wil dat de Scheldestad echt gaat bruisen. TOV wil het wonen, werken en recreëren in Terneuzen optimaliseren. "Terneuzen is centrumgemeente van Zeeuws-Vlaanderen en de grootste stad van Zeeland", zegt voorzitter Bram Stoffels van TOV. Zowel binnen als buiten de provincie is men gewaarschuwd: Terneuzen wordt opgestuwd in de vaart der volkeren.


Voorzitter Bram Stoffels van de Terneuzense Ondernemers Vereniging (TOV).

"De nieuwe gemeente Terneuzen is qua inwoners, 52.000, groter dan Middelburg en Vlissingen. Terneuzen is een aantrekkelijke stad. Het inwonersaantal stijgt. Mensen die hier komen wonen kijken toch eerst wat er te doen is. Ook mensen uit de randstad, Friesland en Groningen komen naar hier. Eveneens de nodige gepensioneerden die in een rustige aangename omgeving willen wonen. Antwerpen, Gent en Brugge zijn dichtbij vanaf Terneuzen en hetzelfde geldt voor 'de overkant'."

Werkers
De Westerscheldetunnel heeft Terneuzen nog geen gouden bergen opgeleverd, maar dat het crescendo gaat met de derde havenstad van Nederland staat buiten kijf. "Ik hoop dat er nog meer grotere bedrijven naar Terneuzen komen. De westelijke kant van het kanaal en de Axelse vlakte kunnen verder ontwikkeld worden. Terneuzen is een echte industriestad, een stad van harde werkers." De 61-jarige Stoffels is zelf een rasechte Terneuzenaar, afkomstig uit de Donze Visserstraat in het oude centrum. De familie Stoffels had het niet echt breed thuis, maar de start van een eigen bedrijfje in 1954 was een gouden greep. Vader Levien, zijn destijds 12-jarige tweelingzoons Rinus en Bram plus oudere zoon Anton die later in het bedrijf kwam, maakten van een klein glazenwassersbedrijfje een florerend schoonmaakbedrijf. "Ja, we hebben ons bedrijf jaren geleden verkocht maar Stoffels Cleaning gaat ons nog altijd na aan het hart. Het zijn hele mooie jaren geweest waarbij we dag en nacht gewerkt hebben. Ik kijk uit naar het 50-jarig jubileum dat over enkele maanden gevierd wordt", legt Bram uit.

Overlegorgaan
Anno 2004 behartigt hij de belangen van diverse Terneuzense ondernemers. TOV is een overlegorgaan onder wiens paraplu diverse ondernemersorganisaties ressorteren: de winkeliersvereniging City Terneuzen, de horeca Nieuwstraat, de ondernemersclubs van de Axelsestraat, winkelcentrum Zuidpolder en Serlippens alsmede Terneuzen Zuid-West met daarin de ondernemers van de Handelspoort en de Industrieweg. "We willen ook grote bedrijven erbij betrekken zoals DOW en Verbrugge Terminals. We hebben gevraagd of oud burgemeester Ron BarbŽ daar de kar voor wil trekken. Ook met huidig burgemeester Jan Lonink hebben we een goed contact. We hebben regelmatig ontmoetingen om te kijken wat er voor verbetering vatbaar is."

C & M
TOV voorzitter Stoffels wordt in het bestuur gesecondeerd door secretaris Roel van Laere en penningmeester Bram le Grand. Deze laatste is tevens medeoprichter van Centrum Management, het huidige Coördinatie en Management (C & M). Stoffels is behalve preses van TOV ook coördinator van C & M dat zo'n zes jaar geleden het levenslicht zag en specifiek gericht is op de binnenstad van Terneuzen. Enkele jaren later volgde TOV om ook als een goed huisvader te zorgen voor de belangen van de overige ondernemers van de Scheldestad. "We vonden dat Terneuzen destijds toch een beetje te weinig te bieden had en wilden de stad nieuw leven inblazen. De afgelopen jaren is onder andere de verfraaiing van de Nieuwstraat, de Axelsestraat en de kop van de Noordstraat gerealiseerd evenals de inrichting van de Scheldeboulevard en de bouw van het Scheldetheater. Bovendien vindt er in het najaar de start plaats van de bouw van de nieuwe bioscoop met vier zalen. Verder hopen we in het centrum op de bouw van grootschalige winkels en appartementen. Het is onze taak om zoveel mogelijk leegstand tegen te gaan. We hebben bij de gemeente een plan gedeponeerd voor een nieuwe aankleding, bestrating en verlichting, van de Noordstraat (drukke winkelstraat). We vinden het redelijk dat de ondernemers in de Noordstraat daarvoor meebetalen. We hebben gezegd dat de medewerking aan dit plan niet te lang op zich mag laten wachten om de concurrentie met Goes, Vlissingen en Middelburg aan te kunnen gaan. We merken overigens nu al dat er flink wat mensen van de overkant en uit Vlaanderen voor 'een dagje Terneuzen' komen. C & M houdt zich onder andere ook bezig met het organiseren van grote evenementen zoals het Schelde Jazz Festival en de Havenfeesten."

Animo
Bram Stoffels is eveneens fractievolger van Gemeentebelangen Kanaalzone en zit in de commissie Omgeving, het vroegere openbare werken. Tevens is hij hoofdingeland van het Waterschap, voorzitter van de horeca Nieuwstraat, voorzitter van de Big Swing Band, voorzitter van de tenniscommissie van Kiwanis en in het verleden een decennium lang voorzitter van de Terneuzense tennisvereniging Animo. "Ik heb zelf 50 jaar ervaring achter de rug in het bedrijfsleven en dat gaat me nog steeds na aan het hart. Het is gewoon goed toeven in Zeeuws-Vlaanderen en Terneuzen in het bijzonder. Samenwerking met de flankgemeenten Hulst en Sluis vind ik gewenst. Belangrijk voor de promotie. C & M heeft niet voor niets in samenwerking met de VVV Zeeuws-Vlaanderen een campagne opgezet om de regio te promoten."


...informeert
'de Ondernemer' mediapartner van Inter-Expo'

...start
'We maken een vliegende start'

...vernieuwt
Hollestelle: 'we hebben samen de goede keuze gemaakt'

...innoveert
"Syntens stimuleert innovatie"

...netwerkt
Zeeuws netwerk voor startende ondernemers

...waarschuwt
Ondernemers schriftelijk gewaarschuwd over bestemmingsplan

...spreekt
In't kort

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...onderhandelt
Nieuwe projecten ondernemers- klankbord zeeland

...optimaliseert
Het is gewoon goed toeven in terneuzen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300m2 bedrijven- terrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS