In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2004
File not found.

















Hollestelle: "we hebben samen de goede keuze gemaakt"

Ook machines hebben niet het eeuwige leven en er komt natuurlijk een moment dat er vervangen zal moeten worden. Alleen: wat komt ervoor in de plaats? Groter, beter, sneller? En wat zijn de eisen van overmorgen waaraan de nieuwe machine zal moeten voldoen? Gezien de huidige technologische ontwikkelingen geen eenvoudige vragen.

Hollestelle Konstruktie bv in Goes was toe aan een nieuwe draaibank. De oude was dringend aan vervanging toe. Het aanbod aan draaibanken is groot, de markt staat onder druk en de mogelijkheden die de hedendaagse draaibanken hebben zijn legio. "En de investering is groot", voegt algemeen directeur Jan Hollestelle daaraan toe. "Reden te over om de markt goed te verkennen en kijken wat de mogelijkheden zijn." Simpel gezegd hadden we de keus uit drie systemen: conventioneel, CNC of Teach-in besturing. CNC besturing is geschikt voor hoge productie aantallen. Teach-in besturing, ook een volledige computerbesturing, is in beter geschikt om klein seriewerk of enkele stuks te draaien. Onze markt is voornamelijk gericht op kleinere series, enkelstuks, reparatie en vervanging. We hebben dus een onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van de nieuwe machine. Ofwel: wat hebben wij nu méér te bieden en is er een markt voor. En als er een markt voor is, hoe spelen wij als bedrijf daarop in. Alles bij elkaar kwamen we uit op Teach-in. Efficiënter, sneller en dus kostenbesparend voor met name onze afnemers." Voor Hollestelle Konstruktie was uiteraard ook belangrijk om te toetsen of ze de juiste keuze hadden gemaakt.

"En toen kwam Syntens in beeld", vervolgt Hollestelle.
Dat in dit geval ook het geluk of toeval een rol speelde, is iets wat Reijniers direct beaamt. "Ik was op een wetenschappelijke promotiebijeenkomst en kwam daar medewerker Ron Ocké van Hollestelle tegen. We raakten in gesprek over de draaibank en in feite was de zaak met de heer Leo Lips van de Schelde 'in no time' beklonken. Zo zie je maar dat netwerken belangrijk is." "Ze zochten en vonden de Koninklijke Schelde in Vlissingen bereid om ons het nodige advies te geven en mee te denken bij het nemen van onze beslissing. Er werd een bezoek aan ons bedrijf gebracht, onze wensen werden duidelijk gedefinieerd, de (meer) mogelijkheden uitvoerig doorgelicht en uiteindelijk kregen wij de bevestiging dat onze keuze de goede was. Vervolgens zijn onze eisen op papier gezet, zijn er offertes aangevraagd en hebben we heel wat bedrijven bezocht waar een dergelijke machine in gebruik was. Daar hebben we de draaiers met de draaiers laten praten. Vakmensen met vakmensen, mensen die weten waarover het gaat. Het bedrijf dat de machine mocht leveren is gekozen op basis van een goede prijs/kwaliteitsverhouding en vooral de graad van serviceverlening. Een aantal medewerkers hebben een speciale cursus gevolgd om de machine optimaal te bedienen en we zijn klaar voor de toekomst." Een toekomst, die volgens Hollestelle meer zal moeten bestaan uit samenwerken met collega's en het vormen van clusters om deel te mogen (en kunnen) nemen aan grotere projecten. Maar ook een toekomst waar bedrijven meer kennis zullen uitwisselen om in de markt te blijven. Reijniers is het met die visie volledig eens. En dat is ook het 'leuke' van dit Kennisvoucher-project geweest: de bereidheid tot overdracht van kennis. De Schelde had en heeft veel kennis in huis en is als groot bedrijf in hoge mate bereid om die kennis te delen met anderen of over te dragen. Bedrijfsgeheimen zullen niet over de tafel gaan, maar in dit geval was het geen enkel probleem. En we komen het aanbod en de wens om kennis te delen ook steeds meer tegen.


...informeert
'de Ondernemer' mediapartner van Inter-Expo'

...start
'We maken een vliegende start'

...vernieuwt
Hollestelle: 'we hebben samen de goede keuze gemaakt'

...innoveert
"Syntens stimuleert innovatie"

...netwerkt
Zeeuws netwerk voor startende ondernemers

...waarschuwt
Ondernemers schriftelijk gewaarschuwd over bestemmingsplan

...spreekt
In't kort

...organiseert
Aansprekend congres over de arbeidsmarkt in 2010

...rijdt
Een overzicht van nieuwe bedrijfswagens
The big boyzzz...
Chrysler, Citroën
Fiat - Mitsubishi
Nissan - Santana
Seat - Volkswagen

...onderhandelt
Nieuwe projecten ondernemers- klankbord zeeland

...optimaliseert
Het is gewoon goed toeven in terneuzen

...presenteert
Tot 2020 vraag naar 300m2 bedrijven- terrein

...beperkt
Shell beperkt fakkeloverlast in Moerdijk

...stimuleert
Proefprojecten om samenwerking gemeenten bij uitvoering van bouwregelgeving te stimuleren

...selecteert
Breda potentiële regio voor GLS