In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007

advertenties
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
www.deondernemer.com

Bedrijven
DRV Accountants en Belastingadviseurs
Zeeland Belting Service
Noordhout Bouw- en Aannemersbedrijf B.V.
Schipper/OAZ
Pit Beton Heipalenfabriek
Dental Zeeland
Dental Zeeland
Patiënt kiest zelf prothese uit bij 4Dental Zeeland

Vier gerenommeerde tandtechnische laboratoria hebben in 2005 de handen ineengeslagen en 4Dental opgericht. Inmiddels bestaat 4Dental uit tien tandtechnische laboratoria, verspreid over heel Nederland.


Vestigingsmanager Roel Kosters en medewerkster Simone in het lab te Vlissingen.

Door het samengaan van de laboratoria is er veel kennisoverdracht en kan er een breed assortiment van producten en diensten aangeboden worden. Deze kennisoverdracht tussen de laboratoria maakt het mogelijk het kwaliteitsniveau en de dienstverlening naar de tandarts en de patiënt te optimaliseren. 4 Dental werkt hierbij puur in opdracht van en in nauwe samenwerking met tandartsen. De kracht van 4Dental is dat er veel knowhow en harmonisatie is binnen de hele organisatie. Vanwege de geografische spreiding staat 4Dental letterlijk dicht bij de klanten en kunnen de laboratoria flexibel en adequaat opereren.

Tegelijkertijd is 4Dental door haar volume in staat continu te investeren in moderne technieken. Het opleiden en trainen van de medewerkers staat daarbij centraal, zodat kennis actueel blijft. De tandtechnici kunnen zodoende tandartsen, ook bij gecompliceerde werkstukken, ondersteunen. Ook de keuze van materialen, grondstoffen en diensten is van wezenlijk belang. Via nauwe samenwerking tussen de laboratoria en met de leveranciers is 4Dental betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen. 4Dental Zeeland, sinds maart 2006 gevestigd aan de Handelsweg 3 in Vlissingen, is een toonaangevend tandtechnisch laboratorium in onze provincie. ,,Wij zijn in ons lab gespecialiseerd in het maken van protheses. Daarnaast maken we ook kronen en bruggen in samenwerking met De Maat en Willemen 4Dental Breda.

Er vinden ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen plaats in de tandtechniek. Bij de volkeramische kroon is bijvoorbeeld door de verbeterde onderstructuur de doorschijningskans nihil", aldus tandtechnicus Roel Kosters, tevens vestigingsmanager van 4Dental Zeeland waar een tiental mensen werkzaam zijn. Binnenkort bestaat er voor tandartsen de mogelijkheid om een Klinisch Prothese Technicus (KPT'er) van 4Dental in te schakelen. Na een anamnese door de tandarts kan de patiënt, indien hij er mee instemt, worden doorverwezen naar een KPT'er. Via het intakeformulier wordt een aantal basisgegevens aan de behandelaar verstrekt.

Vervolgens kunnen de patiënten zelf ter plekke bij 4Dental Zeeland hun voorkeuren voor een bepaalde prothese kenbaar maken, terwijl de nabehandeling bij de tandarts blijft. De patiënt kan ter plaatse kiezen hoe de tanden eruit komen te zien qua vorm en kleur, waarbij een KPT'er in opdracht van de tandarts advies geeft. De toegevoegde waarde is dat de mensen verzekerd zijn van een goed product en daarvoor geen cent meer hoeven te betalen. ,,Belangrijk is dat we in onze laboratoria kleuren en vormen van de protheses kunnen laten zien aan de patiënten. Ze zijn zelf betrokken bij de elementen, kunnen deze naar eigen inzicht uitkiezen. Het is een extra service naar hen toe. De patiënt kan zelf meebeslissen over zijn prothese. Als ik alleen een gipsmodel zie, kan ik wel een goede gok maken maar het is veel beter om ter plekke te overleggen met de persoon in kwestie.

Het is heel fijn om de patiënt te zien, te ontmoeten, en aan te horen wat zijn of haar specifieke wensen zijn op het gebied van esthetiek. Een prothese is heel intensief, dat moet je niet onderschatten. Naast comfort zijn esthetische aspecten heel belangrijk. Een kunstgebit hoeft helemaal niet te misstaan, er zijn tegenwoordig mooie protheses. Voorop staat dat de patiënt er gelukkig mee is. De één wil een meer speelse prothese, de ander een 'Big American Smile'. Wij kunnen wel adviseren, maar het is uiteindelijk de patiënt die bepaalt. Hij/zij moet zich één kunnen voelen met het product", vertelt Roel. Door deze extra service worden de vaak behoorlijk volle tandartsstoelen ontlast, zodat de tandartsen meer tijd vrij kunnen maken voor hun echte vakuitoefening. De nabehandeling en facturering geschiedt gewoon via de tandarts. Er vindt zowel controle door de tandtechnicus als door de tandarts plaats, terwijl de vergoeding via de basisverzekering hetzelfde blijft. ,,Wij kunnen zo een extra ondersteuning bieden voor tandarts en patiënt", aldus Roel Kosters.

Handelsweg 3
4387 PC Vlissingen
Tel: 0118-627307
Fax: 0118-641273
E-mail: [email protected]
Website: www.4Dental.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters