In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2007

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda

Bedrijven
DRV Accountants en Belastingadviseurs
Zeeland Belting Service
Noordhout Bouw- en Aannemersbedrijf B.V.
Schipper/OAZ
Pit Beton Heipalenfabriek
Dental Zeeland
Pit Beton Heipalenfabriek
Pit Beton is betrouwbaar en innovatief

De Pit Beton Heipalenfabriek te Kamperland is al ruim veertig jaar een begrip in Zuid-West-Nederland. Belangrijkste pijlers van de onderneming zijn expertise, kwaliteit en flexibiliteit. Opdrachtgevers zijn met name aannemers en heibedrijven. In Nederland bevoorraadt Pit Beton hoofdzakelijk heistellingen voor de woningbouw en utiliteitsbouw, maar ook voor diverse grote infrastructurele werken is Pit Beton leverancier van de palen, zoals voor de HSL Betuwe-route, de Westerscheldetunnel en (in een grijzer verleden) voor chemische fabrieken en energiecentrales. De heipalen worden gefabriceerd in alle courante afmetingen met vrijwel geen beperkingen in lengte of extra voorzieningen. Alle mogelijke extra's, zoals bijvoorbeeld aardedraad, extra kopwapening en zelfs ribbels aan de kop, zijn mogelijk.


Leo Walraven, directeur Heipalenfabriek Pit Beton Kamperland.

De betrouwbare voorgespannen heipalen van Pit Beton zijn tegenwoordig steeds meer bestemd voor woning- en utiliteitsbouw, vooral ook voor de zorgsector. Pit Beton is een degelijk klankbord voor haar opdrachtgevers. Aannemers benaderen de heipalenspecialist in een vroeg stadium om in het voortraject al mee te denken over de haalbaarheid van de funderingswijze. ,,Een tegeltje is te wijzigen, maar een fundering bijna nooit meer. Bij de aanschaf van een woning is men eerder geneigd om te bezuinigen op de fundering als de financiering niet rond dreigt te komen. Maar men vergeet wel eens dat een fundering niet even hersteld kan worden als er, ten gevolge van verkeerde keuzes van paalsystemen, scheuren of verzakkingen zijn opgetreden. Dan zeg ik: 'je kunt beter investeren in een betrouwbare fundering want later is er bijna niks meer aan te doen'," aldus directeur Leo Walraven van Pit Beton Heipalenfabriek Kamperland BV. Meedenken is de kracht van het Zeeuwse bedrijf. Bij adviesbureaus van buiten de regio ontbreekt nogal eens de praktische kennis over de gevarieerde Zeeuwse ondergrond. ,,Het gevaar bestaat dat er door te weinig affiniteit met de Zeeuwse regio verkeerde palen de grond in gaan. De Zeeuwse ondergrond is heel wisselend met veen-, zand- en kleilagen." De expertise van Pit Beton op het gebied van heipalen en funderingen is veel waard en bovendien worden alle producten eerst zorgvuldig beproefd.

Voorgespannen heipalen
Vanaf 1988 veranderde Pit Beton haar productieproces en startte het met voorgespannen beton. Groot voordeel ten opzichte van gewapend beton is dat langere palen kunnen worden geproduceerd met dezelfde diameter en sterkte. Tevens is het veel minder arbeidsintensief. Het produceren van gewapend beton- palen is langzaam afgebouwd. In 1995 werd de laatste paal uit de mal gehaald. In de loop der jaren is het productieproces van de voorgespannen heipalen steeds verder geoptimaliseerd.

De ruim 22 medewerkers van Pit Beton opereren anno 2007 vanuit een geavanceerde productiefaciliteit voor heipalen die aan alle wensen en eisen voldoen. Het transport vanuit de productiehal naar het opslagterrein is volledig geautomatiseerd. Met een hypermoderne robot worden de palen in de fabriek volautomatisch afgeslepen en met een rollenbaan worden de heipalen vervolgens gestroomlijnd naar buiten gebracht. Daar worden ze op lengte gesorteerd en onder de kranen gebracht. De kranen leggen de palen keurig op stapels. Na ongeveer twee weken uitharden liggen de palen geslepen en al klaar voor verdere distributie naar de heistellingen in het achterland. Vervolgens gaan de palen na uitgebreide controle en funderingsadviezen van de Kamperlandse onderneming de grond in.

Automatisering
,,Wij hebben nauwelijks personeelsverloop. Vorig jaar zijn er drie mensen nog gehuldigd vanwege hun zeer lange staat van dienst bij ons. Ze zijn op hun vijftiende begonnen bij ons en zijn nu 56 jaar. Het zijn vakbekwame mensen met hart voor de zaak. De gemiddelde leeftijd van onze medewerkers is vrij hoog, maar door de automatisering kunnen we nu met dezelfde mensen meer doen. Door de automatisering wordt er veel efficiënter gewerkt.

Met minder geluidsoverlast en dergelijke is het ook aangenamer werken. Vroeger moesten de vrachtauto's namelijk steeds de fabriek inrijden", aldus Leo Walraven. Enkele jaren geleden heeft Pit Beton haar positie in heroverweging genomen om de concurrentiepositie te verstevigen. Pit Beton is zich toe gaan leggen op de kleinere diameter heipalen, terwijl zusterbedrijf Schokindustrie uit Zwijndrecht zich concentreert op de grote maten. De samenwerking tussen beide bedrijven genereert synergie en efficiency. Bovendien wordt het productieproces nog verder geautomatiseerd om de toenemende concurrentie het hoofd te bieden. Met de kleinere exemplaren richt Pit Beton zich onder andere op de bouw van veel vrijstaande woningen in Zeeland en op de toename van utiliteitsgebouwen met een zorgbestemming. De heipalen van Pit Beton voldoen aan alle kwaliteitseisen. Het KOMO-certificaat in de jaren negentig werd gevolgd door ISO 9001-2000. Voor het heien zelf werkt Pit Beton alleen samen met bedrijven die VCA gecertificeerd zijn.

Pit Beton Heipalenfabriek
St. Felixweg 2 4493 Kamperland
Tel: 0113-371553
Fax: 0113-372363
E-mail: [email protected]
Website: www.pitbeton.nl


...onderneemt
Goede huidverzorging is investering in jezelf

...slaagt
Zeeland richt zich op zakensegment

...ontdekt
Grenzeloos innoveren met Syntens

...emigreert
"Toon je belangstelling voor de andere cultuur"

...versoepelt
Voorstellen leveren Zeeuws bedrijfsleven ruim 70.000 euro op

...maakt kans
Zeeuwse ondernemers maken kans op Startersprijs

...groeit
Terugblik op 2006 in KvK-jaarverslag

....zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beslist
BOOST maakt dromen waar

...peilt
Een lichte zomerdip: 6,9

...golft
De golfbaan is d� plek om te netwerken

...roeit
Roeien voor het goede doel

...wenst
Zeeuwse ondernemers bespreken Prinsjesdag

...investeert
Rewin nu ook in Zeeland

...geniet
Oesterpartij in Abdij

...viert
Prijs voor kleinbedrijf

...bestuurt
Federatie ondernemers

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...vliegt
Blijven hangen boven Lelystad

...controleert
Helicon zit altijd in de lucht

...fietst
Pelgrims op de fiets naar Spanje

...groeit
Vlissingen: toeristengemeente

...knapt op
Boulevard wordt trekpleister

...bouwt
Binnenstad op de schop

...trekt
Vlissingen wil evenementenpaleis

...werkt
Arbeidsethos is goed in Vlissingen

...kiest
Michiel de Ruyter nog springlevend

...opent
Langste Bank uniek voor Vlissingen

...presenteert
Ronde Tafel Walcheren richt zich op inhoud

...ontwikkelt
De vliegende auto

...rijdt
Zakelijk onderweg

...renoveert
Zeelandhallen klaar voor de toekomst

...beweegt
Sportplezier voor iedereen

...eet
Zeeland's grootste wokrestaurant

...opent
Centrum voor biljart, bowling en brasserijen

...serveert
Merral Goes biedt service en kleinschaligheid

...realiseert
De Zeelandhallen goed voor Zeeland

...speelt
Holiday on Ice wil op beste locaties spelen

...bezoekt
Contacta 2007 bijna vol

...golft
Golfen op het strand

...schaft af
Het wordt eenvoudiger

...veilt
Alles klaar voor de JKW veiling

...verkent
Barcelona verkennen

... ontwikkelt
Spelletje golf in een truck

...werkt samen
Bolides op Rosada

...draait
Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt draaien weer op volle toeren

...verbetert
Aanpassing beveiliging op drie bedrijvenclusters