In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2007
File not found.

Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

Opel presenteerde op de The European Road Transport Show de Antara Van, een bedrijfswagen op basis van de succesvolle Opel Antara die dit jaar op de Nederlandse markt verscheen. De Antara Van is een primeur op de TERTS, in Nederland beter bekend als BedrijfsautoRAI in Amsterdam.

door Ad van BladelAMSTERDAM - De Antara Van is naar het inzicht van Opel zelf 'het ideale voertuig voor de ondernemer die op zoek is naar een stijlvolle, representatieve SUV met een sportief design die tevens is in te zetten als functionele bedrijfswagen. Het is een model dat het uiterlijk en de rijeigenschappen van een stoere SUV combineert met de laadruimte en veelzijdigheid van een bedrijfswagen.' En wie de Opel Antara al een beetje kent moet het merk daar eigenlijk nog gelijk in geven ook, want de Antara geldt wel als een mooie wagen. Onder de dynamisch ogende carrosserie van de Antara Van gaat een functioneel karakter schuil. Zijn vierwielaandrijving zorgt tegelijkertijd voor een uitstekende rijdynamiek.

Karakteristiek daarbij zijn de hoge zitpositie in combinatie met een grote bodemvrijheid, forse wielen en robuuste beschermingselementen. De extra laadruimte werd gecreëerd door de achterbank te verwijderen en een (in ons land verplicht) tussenschot te plaatsen. Het laadvermogen van deze Antara van bedraagt maar liefst maximaal 760 kg bij een totale lengte van de laadvloer van meer dan 1,70 meter. Daarmee heeft de Opel Antara Van voldoende laadmogelijkheden voor de moderne ondernemer. De Opel Antara Van is voorlopig alleen leverbaar met een 2,0-liter common-rail turbodieselmotor van 110 kW/150 pk, een krachtbron die standaard met een Diesel Partikel Filter (roetfilter) is uitgerust. Dit blok is ook bekend uit een aantal personenauto's van het merk. Naar keuze is deze 2.0 CDTi in de Antara Van leverbaar met een handmatig bediende vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met ActiveSelect-schakelfuncties. Het vierwielaandrijvingsysteem verenigt de voordelen van voorwielaandrijving - zoals een maximale aandrijfkracht bij het accelereren - met die van permanente vierwielaandrijving.

Het systeem werkt met een elektronisch gestuurd differentieel dat het koppel onder alle omstandigheden in een optimale verhouding verdeelt over de voor- en achteras. De aandrijflijn is volledig geïntegreerd met de ABS- en ESP-systemen die hierbij de actieve veiligheid naar een hoger niveau tillen. De Opel Antara Van beschikt over een groot aantal standaard veiligheidssystemen. Ook op dat vlak schurken bedrijfsauto's steeds dichter tegen personenauto's aan. Een greep uit de veiligheidsvoorzieningen: hydraulic brake assist (remassistent), active rollover protection (ARP) en het bij échte terreinvoertuigen populaire descent control system (DCS). Optioneel wordt deze luxueuze Opel besteller uitgerust met een trailer stability assist (TSA), dat slingerbewegingen van een eventuele aanhangwagen of caravan helpt voorkomen. Dit systeem is een nuttige aanvulling, omdat in dit segment vaak met gebruik wordt gemaakt van een aanhanger. De Opel Antara Van heeft een groot maximaal toelaatbaar aanhanggewicht en kan daardoor uitstekend als trekauto fungeren. Het model is leverbaar in de uitvoeringen Enjoy en Cosmo.

...repareert
Drukte geeft een bepaalde rust

...promoot
Impuls zet Zeeland op de kaart

...prikt
Uit eten met Karla en Marten

...innoveert
Vernieuwen in goede tijden

...financiert
Gebundelde innovatievouchers maken groot onderzoek TNO mogelijk

...onderzoekt
Brandstofcel geeft fluistersloep de toekomst

...vraagt aan
Innovatievoucher 2007

....informeert
Wat verandert er voor u in 2008?

...bespaart
Zeeuwse ondernemers betalen fors minder aan KvK

...stopt
een onnodige betaling

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...promoot
Toerisme: meer kwaliteit

...presenteert
Contacta: alle ruimte

...werkt samen
Rotterdam praat weer met Zeeuwse havens

...levert
Zeeuwse wijn voor KLM

...schrijft
de Ondernemer zoekt medewerkers

...creëert
De nieuwe lijn VW bedrijfsauto's

...viert
Zestig jaar VW Transporter

...vervaardigt
Nieuwe compacte bedrijfsauto's van PSA en Fiat

...is rijk uitgerust
Nieuwe Hyundai H300 wordt klapper

...automatiseert
De truck als rijdende computer

...rijdt
Zakelijk onderweg

...combineert
Opel Antara Van: Stijlvolle SUV nu ook als besteller

...lost op
The European Road Transport Show

...introduceert
MAN introduceert sterkste truck

...pakt uit
Renault massaal op BedrijfsautoRAI

...biedt
Ford: Aandacht voor het milieu

...neemt
Foto's uit de heliumballon

...lanceert
Nederland aan deOndernemer.nl

...nomineert
Siringusprijs

...realiseert
Zeeland heeft echte binnenvaarthavens

...traint
In de ban van de veiling

...adviseert
De beurs op voor het goede doel

...vindt
Zeeland moet globalisering omarmen

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...peilt
Experts zijn een stuk optimistischer

...verhuist
Nederlandse bedrijven verhuizen niet zo gauw

...verwacht
Marktherstel vanaf begin 2008