In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2004
File not found.

















Veiling Junior Kamer Walcheren:
Wegens succes geprolongeerd

De JKW heeft na vijf jaar de BOV verruild voor een veiling. Een evenement dat wegens succes geprolongeerd wordt. De ongeveer 250 aanwezigen toverden vrijdag 19 november de grote zaal in het luxueuze Grand Hotel Arion om in een groots veilingspektakel. De 60 kavels brachten ruim 27.000 euro op.

Commissievoorzitter Machteld van der Slot temidden van de ambassadeurs.

Dit bedrag wordt aangewend ten bate van de drie goede doelen die door hun ambassadeurs werden gepromoot. Winnaar van de avond werd de Stichting Palazzoli. Ambassadeur David Luteijn ontving een cheque van 12.750 euro ten bate van de Zeeuwse organisatie voor mensen die zelf of in hun omgeving met kanker geconfronteerd worden.

Commissaris van de Koningin Wim van Gelder incasseerde namens het Zeeuws maritiem muZEEum Vlissingen een bedrag van 8.000 euro, terwijl burgemeester van Vlissingen Anneke van Dok-van Weele namens de Stichting Jong Zeeuws Talent 6.350 euro toucheerde. Nadat Van Gelder en Van Dok de kopers van de kavels vrijkaartjes voor hun goede doelen in het vooruitzicht hadden gesteld, zorgde Luteijn voor een moment van bezinning. "Ik hoop uiteraard niemand vrijkaartjes te moeten geven.

We hebben in Vlissingen, Goes en Hulst Palazzoli-huizen voor mensen die hele dramatische zaken in het leven meemaken. Daarbij heeft men de mogelijkheid om met lotgenoten in contact te treden. Het is belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan mensen die met pech te maken hebben."

Ondernemer Jeroen Stephan heeft zojuist de JKW gekocht.

Secretaresse
Onder regie van veilingmeester Ab Verhage wisten aanbieders en vragers van de veilingkavels elkaar te vinden. Verhage zorgde voor de nodige hilariteit en ging met zijn grappen en grollen soms tot aan het randje. Toen hij een door Content aangeboden 'topsecretaresse voor een week' aan het veilen was zei hij bijvoorbeeld: "Ik heb al veel verkocht in mijn leven, maar een secretaresse... .Van een secretaresse kunt u alles verwachten, nietwaar meneer Lubbers? Die man heeft ècht niks gedaan, maar sommige vrouwen kunnen nu eenmaal overdrijven. Maar 250 euro voor een topsecretaresse? U weet echt niet wat u in huis krijgt. Ik heb ze gezien en het is echt een topsecretaresse." Uiteindelijk kocht Marc Polderdijk, lid van de JKW-commissie, de 'Ma Flodder-secretaresse' voor 250 euro. Naast deze kolderieke kavel, werden er vele serieuze kavels van diverse pluimage geveild.

Zo bood de ING Bank Walcheren business seats aan voor een wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal. Dit kavel bracht 400 euro op. Een geheel verzorgd diner voor vier personen in kwaliteitsrestaurant De Stadsschuur in Goes leverde 600 euro op. De veilingmeester dreef de prijs goed op. "Ik heb er wel eens gegeten en het was echt heel lekker. Je moet 100 euro rekenen per persoon, dus moet dit kavel 400 euro opbrengen. Met fooi erbij 500 euro en inclusief een fles champagne 600 euro." Voor dit laatste bedrag werd het kavel inderdaad verkocht.

Marc Polderdijk met zijn secretaresse.

Toewijding
Voorzitter Corina Schoonen van de Junior Kamer Walcheren bedankte iedereen voor de geslaagde avond waaronder sponsors, aanbieders, kopers en last but not least de JKW- Veilingcommissie onder leiding van Machteld van der Slot. "Zij hebben deze veiling met veel enthousiasme en toewijding georganiseerd. Zelfs nadat het veilingboekje gedrukt was, werden er door het Zeeuwse bedrijfsleven nog kavels aangeboden." Als laatste kavel werden 15 leden van de Junior Kamer Walcheren geveild. Hun kracht en creativiteit bracht maar liefst 2.500 euro op. Hun volle dag arbeid wordt aangewend ten bate van verbouwing van het bedrijfspand van ondernemer Jeroen Stephan van i-Buildings in Vlissingen.

Voorzitter Corina Schoonen van de JKW.

...spreekt
'Nederlandse overheid is anti-familiebedrijf'

...start
Begeleiding van vrouwen in de overgang

...innoveert
Gecontroleerde groei dankzij digitalisering

...zoekt
Gezocht: Kandidaten Zeeuwse Innovatie- prijs Emergo 2005

...stopt
Opvolger Zeeuwse ondernemer lastig te vinden

...biedt
Ondernemingsbeurs brengt kopers en verkopers bij elkaar

...organiseert
Ethisch ondernemen in Grote Kerk Goes

...profileert
Lions Club Goes profileert zich

...belegt
De beleggings- adviseurs

...wijzigt
Worden grijze kentekens volgend jaar geel?

....onderneemt
Een zakelijk goed huwelijk

...introduceert
Nieuwe wetgeving moet kwaliteitsimpuls geven

...informeert
De bijleenregeling en de bijleenregeling bij echtscheiding

...analyseert
Ondernemen: leidend of lijdend?

...regelt
Mijn bedrijf is mijn pensioen

...groeit
Oei, oei, ik groei !!

...adviseert
Oei ik Groei!

...helpt
Valkuilen voor snelgroeiende ondernemers

...digitaliseert
"Begin vooral tijdig met de digitale aangifte"

...combineert
Alles over de nieuwe Wet kinderopvang, ingaande 1 januari 2005

...verandert
Werkruimteregeling vanaf 1 januari 2005

...waardeert
Afwaarderen van leningen en deelnemingen

...prolongeert
Wegens succes geprolongeerd

...promoot
Aanvang campagne De GrijsGroene Motor

...rijdt
Zakelijk onderweg

...plant
'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

...huisvest
'Kantorenmarkt lijdt aan fruitschaal- syndroom'

...intensiveert
Nog meer inzet voor West-Brabant

...leest
In 't kort