In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2004
File not found.

















Oei, oei, ik groei !!

" Ach Marc, heb ik een advertentie in de PZC geplaatst, gesprekken gevoerd met sollicitanten, maar geen resultaat." "Waarom niet Jan?" "Nou Marc er zaten wel een paar goede kandidaten tussen maar ze vroegen meer salaris dan ik kan betalen. Ik denk dat ik het voorlopig maar alleen blijf doen, dan maar lange dagen maken en hopen dat de klanten een beetje begrip tonen als ze wat langer moeten wachten."


Een voorbeeld die ik mijn praktijk vaak tegenkom. Zelfstandige ondernemers die op het punt staan om voor het eerst in hun leven personeel aan te nemen. Waar wordt op gelet? Juist... de kosten, dus zo min mogelijk salaris als het even kan. Het is al een hele stap want er gaat veel veranderen op het moment dat u personeel aanneemt. Wat? De belastingdienst verwacht een Loonadministratie, de Arbo-dienst dat u een veilige en gezonde werkplek creëert en het UWV, dat u een verzuimprotocol opstelt en op correcte wijze de werknemer ziek melden bij arbeidsongeschiktheid onder andere zorgdraagt voor een goede reïntegratie Een hoop geregel en administratie, waar u niet op zit te wachten.

Employee benefits is hier het toverwoord. Een moeilijk woord voor personele voorzieningen of secundaire arbeidsvoorwaarden. Samen heb ik met Henk gekeken wat de mogelijkheden zijn en hoe hij het graag wilde hebben. Daarna heeft hij dezelfde mensen uitgenodigd, die vervolgens van hun salaris eis afzagen en bij hem in dienst zijn gekomen. Binnen de secundaire arbeidsvoorwaarden kunt u zaken regelen als pensioen, kinderopvang, auto van de zaak en ziektekostenverzekering

Het staat bijna elke dag wel in de kranten, en niet te vergeten de huidige sociale onrust die is ontstaan. Pensioenleeftijd naar 65 jaar, inkrimping van de sociale voorzieningen. Derhalve zijn werknemers hier gevoelig voor en stellen ze bovenstaande voorwaarden soms boven salarishoogte. Met name aan pensioen en ziektekosten wil ik aandacht besteden.

Pensioen
Hier is veel over te doen de laatste tijd. Misschien zit u in een bedrijfstak, waar u zelf al verplicht bent verzekerd bij een pensioenfonds. Hier bestaat altijd de mogelijkheid om iets extra's aan u medewerkers te bieden als aanvulling op de verplichte deelname aan het bedrijfstakpensioenfonds. Is er niets geregeld, dan kunt u uw werknemer een pensioen aanbieden en als we het dan toch over de kosten hebben, indien de premie rechtstreeks van het salaris wordt ingehouden, dan hoeft u hierover geen loonbelasting te betalen en realiseert u een besparing. Maar mooier zou het zijn als u die besparing aanwendt om mee te betalen aan het pen-sioen van uw werknemer, deze stelt dat zeker op prijs en u kost het verder niets.

Ziektekosten
Ook op het gebied van ziektekosten is heel wat mogelijk, collectieve contracten zijn goedkoper en u krijgt voor uw personeel vaak een zorgmakelaar toegewezen. Ook voor ziekenfonds verzekerden is dit mogelijk. Grootste voordeel van een collectief contract is dat zieke werknemers eerder behandeld kunnen worden, vaak beter worden begeleid en derhalve eerder weer kunnen gaan werken, wat weer voordelig is voor u. De mogelijkheden voor employee benefits zijn legio, ik raad u derhalve aan om u hier eerst goed over te laten informeren.

Marc Bazelmans,
Financial Coach de Hypotheker Middelburg


...spreekt
'Nederlandse overheid is anti-familiebedrijf'

...start
Begeleiding van vrouwen in de overgang

...innoveert
Gecontroleerde groei dankzij digitalisering

...zoekt
Gezocht: Kandidaten Zeeuwse Innovatie- prijs Emergo 2005

...stopt
Opvolger Zeeuwse ondernemer lastig te vinden

...biedt
Ondernemingsbeurs brengt kopers en verkopers bij elkaar

...organiseert
Ethisch ondernemen in Grote Kerk Goes

...profileert
Lions Club Goes profileert zich

...belegt
De beleggings- adviseurs

...wijzigt
Worden grijze kentekens volgend jaar geel?

....onderneemt
Een zakelijk goed huwelijk

...introduceert
Nieuwe wetgeving moet kwaliteitsimpuls geven

...informeert
De bijleenregeling en de bijleenregeling bij echtscheiding

...analyseert
Ondernemen: leidend of lijdend?

...regelt
Mijn bedrijf is mijn pensioen

...groeit
Oei, oei, ik groei !!

...adviseert
Oei ik Groei!

...helpt
Valkuilen voor snelgroeiende ondernemers

...digitaliseert
"Begin vooral tijdig met de digitale aangifte"

...combineert
Alles over de nieuwe Wet kinderopvang, ingaande 1 januari 2005

...verandert
Werkruimteregeling vanaf 1 januari 2005

...waardeert
Afwaarderen van leningen en deelnemingen

...prolongeert
Wegens succes geprolongeerd

...promoot
Aanvang campagne De GrijsGroene Motor

...rijdt
Zakelijk onderweg

...plant
'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

...huisvest
'Kantorenmarkt lijdt aan fruitschaal- syndroom'

...intensiveert
Nog meer inzet voor West-Brabant

...leest
In 't kort