In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2004
File not found.

















Lions Club Goes profileert zich

De Lions Club Goes profileert zich met diverse acties ten bate van goede doelen, zoals een goede serviceclub betaamt. De club telt 40 leden en is daarmee de grootste van Zeeland.


Wim Kole: "Ik doorbreek graag de spanning en hou van levendige discussies."

De LC Goes verkoopt golfballen van hoogwaardige kwaliteit waarvan de opbrengst gaat naar de paardensport voor gehandicapten en naar het kindertehuis in het Litouwse Panevesys, de zusterstad van Goes. Verder verkoopt de LC Goes momenteel goede Zuid-Afrikaanse wijn ten bate van diverse goede doelen zoals kansarme kinderen.

Lions International is opgericht in Amerika in 1917 en telt anno 2004 wereldwijd een slordige 1,4 miljoen leden. Er zijn ongeveer 46.000 Lions serviceclubs waarvan 385 in Nederland. De oudste Nederlandse Lions Club is in 1953 in Amsterdam opgericht.

De Lions Goes hebben het wereldwijde Wij Dienen (We Serve) hoog in het vaandel staan. "Gezelligheid is belangrijk, maar de rode draad moet wel gevolgd worden. Wij streven de internationale doelstellingen en erecodes van de Lions na", aldus de 53-jarige president Wim Kole. Hij wordt in het bestuur bijgestaan door vice-president Leo Cleiren, oud-president Peter Geysen, secretaris Wim Bors en penningmeester Jacques Goedbloed. De president (voorzitter) wijst op artikel 7 van de internationale Lions statuten. De Lions Club International stelt zich ten doel: Het tot stand brengen en in stand houden van onderling begrip tussen de volkeren van de wereld; het bevorderen van goed overheidsbestuur en burgerzin; een actieve belangstelling voor het maatschappelijk, cultureel, sociaal en moreel welzijn van de samenleving. De Lions Clubs verenigen zich in vriendschap, kameraadschap en wederzijds begrip. Ze bieden een ontmoetingsplaats voor vrije gedachtewisseling over alle zaken van openbaar belang. Door de clubleden zal echter niet worden gedebatteerd over partijpolitieke en dogmatisch religieuze opvattingen. Dienstbaarheid aan de samenleving wordt aangemoedigd. Stimuleren van hoge waarden in beroep en bedrijf, zowel in openbare dienst als persoonlijk handelen, is eveneens een groot goed van de Lions Club Goes.

Peteclub
De LC Goes is opgericht in 1962 en één van de oudste Lions Clubs van Zeeland. De peteclub is Lions Club Breda, terwijl de LC Goes zelf aan de wieg heeft gestaan van de oprichting van LC Walcheren, LC Borsele en LC Kapelle-De Bevelanden. In de loop der jaren heeft men diverse activiteiten voor charitatieve doeleinden gehouden zoals Gala of the Year, de actie Zeeland Veilig en bomen planten.

De 40 leden van de LC Goes worden zoveel mogelijk bij alle activiteiten betrokken. Iedere tweede dinsdag van de maand komt men tezamen voor een maaltijdbijeenkomst en iedere vierde dinsdag voor een avondbijeenkomst. Bij deze laatste categorie worden er sprekers uitgenodigd of er vinden uit eigen gelederen 'talks' plaats. Er is steevast sprake van een gemoedelijke ambiance. De verschillende commissies zijn de drijvende krachten achter de LC Goes. Er is een activiteiten-, programma-, leden-, interne service- en twinningcommissie. De laatste vier oud-presidenten hebben zitting in de ledencommissie. Wim Kole zal zich medio juli 2005 eveneens bij dit selecte gezelschap voegen, dan is namelijk zijn éénjarige ambtstermijn afgelopen. Naar goed Lions gebruik wordt hij opgevolgd door de vice-president. De interne service commissie heeft te maken met het wel en wee van de leden zelf. Zo wordt men bijvoorbeeld ondersteund bij ziekte. De twinningcommissie houdt zich bezig met de connecties met de Engelse zusterclub Worthing.

Tailtwisters
De LC Goes heeft tevens een aantal officers zoals Tailtwisters en Liontamers. "De Tailtwisters stellen hoge eisen ten aanzien van harmonie en vriendschap. Zij bevorderen conform de statuten 'levendigheid en enthousiasme door middel van gepaste stunts of spelletjes'. Als er gehandeld wordt in strijd met 'de wellevendheid en de mores' kunnen zij boetes opleggen. Dat gebeurt eigenlijk veel te weinig", lacht de president. Hij leidt graag de vergaderingen met komische ondertoon. "Ook in het bedrijfsleven hou ik ervan om de spanning te breken en ben ik voorstander van levendige discussies", zegt Wim Kole die in het dagelijks leven managing director is van MIW. Een bedrijf dat taylormade landbouwwielen en -banden importeert en in de Benelux 65 mensen op de payroll heeft staan. De Goesenaar van origine leidt mede de vestiging in het Vlaamse Dendermonde en is al jarenlang in Kalmthout woonachtig.

Eén dag in de week is hij present op de bedrijfsvestiging in Heinkenszand, maar ook via de Lions Club blijft hij betrokken bij Goes en omstreken. "In het ledenbestand van de LC Goes, met een leeftijdsopbouw van 40 tot 80 jaar, zitten veel ondernemers uit Zuid- en Noord-Beveland. Onze club bestaat alleen uit mannen en er wordt zoveel mogelijk gekeken naar diversiteit van branches. Het heeft zijn charme als iedereen vrijuit kan praten over zijn beroep. Onze club is eigenlijk één groot familiegebeuren waarbij de leden elkaar regelmatig tegenkomen, zowel binnen als buiten de Lions."

De LC Goes legt bedrijfsbezoeken veelal af bij de eigen leden zoals in het verleden bij Van der Peijl Techniek, Molcon, Schelde International, Dyna-Dental en Seafarm. Verder worden er soms excursies georganiseerd zoals naar de Hollandse Waterlinie en naar Frankrijk waar de LC Goesde slagvelden van de eerste wereldoorlogbezocht.

Op het programma staat naast de maaltijdbijeenkomst van dinsdag 14 december onder andere: Lions Kapdag (18 december), Lezing Stichting Zeeuwse Schaapskunde (avondbijeenkomst 28 december), Paardensportdag voor gehandicapten (9 januari in Zeelandhallen), Nieuwjaars-bijeenkomst (11 januari).

Meer informatie
Internet: www.lions.nl/goes


...spreekt
'Nederlandse overheid is anti-familiebedrijf'

...start
Begeleiding van vrouwen in de overgang

...innoveert
Gecontroleerde groei dankzij digitalisering

...zoekt
Gezocht: Kandidaten Zeeuwse Innovatie- prijs Emergo 2005

...stopt
Opvolger Zeeuwse ondernemer lastig te vinden

...biedt
Ondernemingsbeurs brengt kopers en verkopers bij elkaar

...organiseert
Ethisch ondernemen in Grote Kerk Goes

...profileert
Lions Club Goes profileert zich

...belegt
De beleggings- adviseurs

...wijzigt
Worden grijze kentekens volgend jaar geel?

....onderneemt
Een zakelijk goed huwelijk

...introduceert
Nieuwe wetgeving moet kwaliteitsimpuls geven

...informeert
De bijleenregeling en de bijleenregeling bij echtscheiding

...analyseert
Ondernemen: leidend of lijdend?

...regelt
Mijn bedrijf is mijn pensioen

...groeit
Oei, oei, ik groei !!

...adviseert
Oei ik Groei!

...helpt
Valkuilen voor snelgroeiende ondernemers

...digitaliseert
"Begin vooral tijdig met de digitale aangifte"

...combineert
Alles over de nieuwe Wet kinderopvang, ingaande 1 januari 2005

...verandert
Werkruimteregeling vanaf 1 januari 2005

...waardeert
Afwaarderen van leningen en deelnemingen

...prolongeert
Wegens succes geprolongeerd

...promoot
Aanvang campagne De GrijsGroene Motor

...rijdt
Zakelijk onderweg

...plant
'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

...huisvest
'Kantorenmarkt lijdt aan fruitschaal- syndroom'

...intensiveert
Nog meer inzet voor West-Brabant

...leest
In 't kort