In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2004
File not found.

















Ethisch ondernemen in Grote Kerk Goes

Het Ondernemers Contact Goes (OCG) organiseert voor al haar leden op vrijdag 17 december weer een Kerstlunch in de Grote of Maria Magdalena Kerk. De monumentale kerk zal met het oog op de kerst sfeervol worden aangekleed. In zijn inleidende woorden zal voorzitter Jan Hollestelle onderwerpen aanroeren als werkgelegenheid en ethisch ondernemen. Bij dit laatste gaat het over verdraagzaamheid en andere normen en waarden. Vervolgens houdt prof. dr. Hans Adriaansens, dean van de Roosevelt Academy in Middelburg, een toespraak.

Beeld van de Kerstlunch 2003 met onder andere burgemeester Van der Zaag.

Het OCG bevordert de onderlinge contacten tussen bestuur en leden en tussen de leden onderling door het organiseren van diverse activiteiten. Zodoende wordt het netwerken tussen de ondernemers gestimuleerd. Evenals vorig jaar verzorgt restaurant De Stadsschuur de rijk gevulde dis. De garnalensoep en hertenbiefstuk met garnituur van rode kool, stoofperen en spruitjes lieten zich tezamen met een goed glas wijn prima smaken. Voor de 150 ondernemers heeft men in 2004 wederom een gastronomische verwennerij in petto. Nadat rond de klok van 12.00 uur 'aan de statafels in de wandelgangen' de soep is opgediend, nodigt voorzitter Hollestelle in zijn openingswoorden de gasten uit om aan tafel te gaan. Vervolgens spreekt het hoofd van de Zeeuwse universiteit de genodigden toe. Daarbij zal hij onder meer ingaan op het belang van gekwalificeerd onderwijs in Zeeland voor het bedrijfsleven. Het gemeentebestuur van Goes, onder aanvoering van burgemeester Dick van der Zaag, zal eveneens aanwezig zijn op de Kerstlunch van het OCG. Een goede wisselwerking staat namelijk voorop tussen het ondernemersplatform en het gemeentebestuur in Goes. Een goede wisselwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is eveneens van eminent belang. Adriaansens zal dat in zijn toespraak ongetwijfeld benadrukken. Na dessert en koffie komt er omstreeks 14.00 uur een einde aan de kerstlunch 2004.

Cheque
Tijdens de kerstlunch overhandigt Hollestelle namens alle leden een cheque aan burgemeester Van der Zaag vanwege sponsoring door het OCG van festiviteiten in het kader van 'Goes 600 jaar' in 2005. "De kerstlunch is een traditioneel gebeuren waar vrijwel alle leden naar toe gaan. Te meer omdat het een lunchbijeenkomst is. Iedereen moet tenslotte toch eten, terwijl alles redelijk afgebakend is waardoor afspraken later op de dag gewoon door kunnen gaan." Hollestelle legt uit dat ook het traditionele jaarfeest in oktober, voor de leden van het OCG, weer een succes was. De kerstlunch is dit jaar de laatste grote bijeenkomst, maar de agenda voor 2005 staat in grote lijnen al vast. In maart wordt de algemene ledenvergadering gekoppeld aan een bedrijfsbezoek in Zeeland. Voor mei is een bedrijfsbezoek buiten de provincie voorzien, vermoedelijk bij een jachtbouwer. Eind augustus staat een bedrijfsbezoek bij één van de OCG-leden op de rol, terwijl uiteraard in oktober en december weer het jaarfeest en de kerstlunch worden gehouden. Is het OCG een bruisende club? "Ja, wat dacht je. We doen er ook alles aan om het zo te houden. In september van dit jaar hadden we een interessant bedrijfsbezoek op het hoofdkantoor van Plieger in Zaltbommel. In juni was het eveneens reuze gezellig toen we een bezoek brachten aan bierbrouwerij De Koninck in Antwerpen. In de proeverij maakten we kennis met het abdijbier. Eind november hadden we voor de tweede keer dit jaar overleg met B&W van Goes.

Tevens hebben we twee keer per jaar overleg met de commissie grondgebied van de gemeenteraad. Eén keer per maand hebben we bestuursvergadering waar ook een afgevaardigde van de gemeente bij is. Zo weet de gemeente wat er leeft bij de ondernemers en andersom." De preses wordt in het bestuur met raad en daad bijgestaan door Christa Singor (vice-voorzitter), Manfred Zurhorst (secretaris), Rob van der Peijl (penningmeester), Peter Huurman (pr) en Bert Kole.

Jan Hollestelle blijft nog één volledig kalenderjaar preses van het OCG. "Tijdens de algemene ledenvergadering van 2006 draag ik de voorzittershamer over. Ik heb er dan twee termijnen van vier jaar opzitten. Er moet ooit een eind aan komen."


...spreekt
'Nederlandse overheid is anti-familiebedrijf'

...start
Begeleiding van vrouwen in de overgang

...innoveert
Gecontroleerde groei dankzij digitalisering

...zoekt
Gezocht: Kandidaten Zeeuwse Innovatie- prijs Emergo 2005

...stopt
Opvolger Zeeuwse ondernemer lastig te vinden

...biedt
Ondernemingsbeurs brengt kopers en verkopers bij elkaar

...organiseert
Ethisch ondernemen in Grote Kerk Goes

...profileert
Lions Club Goes profileert zich

...belegt
De beleggings- adviseurs

...wijzigt
Worden grijze kentekens volgend jaar geel?

....onderneemt
Een zakelijk goed huwelijk

...introduceert
Nieuwe wetgeving moet kwaliteitsimpuls geven

...informeert
De bijleenregeling en de bijleenregeling bij echtscheiding

...analyseert
Ondernemen: leidend of lijdend?

...regelt
Mijn bedrijf is mijn pensioen

...groeit
Oei, oei, ik groei !!

...adviseert
Oei ik Groei!

...helpt
Valkuilen voor snelgroeiende ondernemers

...digitaliseert
"Begin vooral tijdig met de digitale aangifte"

...combineert
Alles over de nieuwe Wet kinderopvang, ingaande 1 januari 2005

...verandert
Werkruimteregeling vanaf 1 januari 2005

...waardeert
Afwaarderen van leningen en deelnemingen

...prolongeert
Wegens succes geprolongeerd

...promoot
Aanvang campagne De GrijsGroene Motor

...rijdt
Zakelijk onderweg

...plant
'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

...huisvest
'Kantorenmarkt lijdt aan fruitschaal- syndroom'

...intensiveert
Nog meer inzet voor West-Brabant

...leest
In 't kort